Resultats de la cerca frase exacta: 113

Diccionari de la llengua catalana
101. plat
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
balança. Un platet de demanar caritat. passar el plat Fer un acapte. Porció d'aliment que cap en un plat. S'ha menjat dos plats d'arròs, mig plat de sopa. fer el plat Posar al plat d'algú la porció de vianda que ha de menjar. plat combinat Plat únic on són servits [...]
102. rebre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
un aliment.  [...]
103. carn
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
camiseta sobre la carn. Carns belles, blanques, fresques. Mitges color de carn. Cara de dins del cuir. Carn dels animals considerada com a aliment. Carn de vedella, de bou, de pollastre, de porc. Carn de pèl, de ploma. Carn rostida, a la brasa. Carn de l'espatlla, del pit. Carn picada [...]
104. llet
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
mamífers domèstics que beu l'home com a aliment o usada per a fer mantega, formatge, etc. Llet de vaca. Formatge fet de llet de cabra. llet adaptada [o llet maternitzada] Producte semblant a la llet materna, obtingut a partir de la llet de vaca i altres ingredients, apte per a la lactància [...]
105. menjar 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mastegar i empassar-se (un aliment sòlid). Menjar pa. Ja has menjat arròs? Els moltons mengen herba. Menjar de pressa, a poc a poc, a cremadent. Menjar tres cops el dia. Menjar tot sol. Menjar a casa, al restaurant, al tren. La gana ve menjant. menjar a dos queixos Menjar [...]
106. picar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
compradors, començar a concórrer. Començar a obrar. Picar la tramuntana. La pesta picà durant aquell hivern. Menjar (un aliment) gra a gra, trosset a trosset. Picar un gotim de raïm. Prendre una mica (d'un menjar). He picat ametlles. Picarem una mica mentre s'acaba de fer el [...]
107. valor
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Qualitat o conjunt de qualitats que fan que alguna cosa o alguna persona sigui preuada, valgui. El valor d'una obra literària. El valor nutritiu d'un aliment. Escala de valors. Grau d'aquesta propietat o conjunt de propietats. Apreciar algú en el seu just valor. Abast de la [...]
108. grau
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
'un aliment. Un tal grau d'insolència és intolerable. Nivell d'intensitat que poden expressar un adjectiu o un adverbi, generalment a través d'unes marques morfològiques o sintàctiques. Grau comparatiu, superlatiu. grau d'obertura En fonèt., distància que separa [...]
109. ou 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
classes d'animals, com rèptils, peixos, insectes. Ous de peix. Ou, especialment el de gallina, emprat com a aliment. Una truita de quatre ous. Ous frescos, del dia. Un ou per a beure. Un ou bullit. Ous remenats. ou dur Ou endurit per la cocció. ou escumat Ou bullit sense closca. ou [...]
110. barra
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
interior de la tapa harmònica dels instruments d'arc, paral·lel a les cordes. Porció d'un aliment consistent de forma allargada. Una barra de pega dolça. Una barra de torrons. Una barra de pa. En electrotècnia, conductor muntat a l'aire, d'una gran secció transversal [...]
Pàgines  11 / 12 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Següent >>